Açıklaması Yangın Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Yangın kapıları özellikleri müteallik mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir saksılık altında derlenmiştir. Binaların yangından korunması için yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

Yangın Kapısı yaman sızdırmaz özelliğe iye olması dolayısıyla yangın takkadak insanoğluın esrar zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Bu baplar hariçya sadık ve kolaylıkla açılabilen binaya sahiptir.

Tip odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının üstı rabıta otomasyon sistemlerine birebir aksesuarlarla donatılmıştır. Düzenek odası yangın bapları camlı olabilir.

Projelerin yangın ve evgin durumlarda korunması ile dayalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün detaylarıyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Yangına dayanıklı baplar evinize ekstra koruma eklemenin harika bir yoludur. Geceleri elan esen uyumanıza ve bir yangın durumunda ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.

Etiket ve sertifikalar: Yangın kapısı seçer, bapnın müsait standartlara ve yönetmeliklere uygun olup olmadığını sınırlamak ciğerin kimlik ve sertifikalar arama edilmelidir.

Montaj sürecinde beceri olarak bütün kurallara mütenasip şekilde yerleştirilen hiç kanatlı yangın kapısı, dünyaarı Yangın Çıkış Kapısı yakınlarında açılacak şekilde kullanılır.

Kapanma Mekanizması: Yangın kapısının kendiliğinden olarak kapanabilen bir mekanizmaya sahip olması gerekir. Bu düzenek, kapının yangın durumunda hızlı bir şekilde kapanmasını sağlamlar. Kapanma mekanizması, bapnın güvenliğini ve etkinliğini fazlalıkrır.

Kurulum maliyetleri bile kurulumun karmaşıklığına ve ulama yangına dayanıklı donanım ve aksesuarlara duyulan ihtiyaca bentlı olarak değişmiş olur.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile yöresel yönetimlerin kuma noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Özellikle duygun ve kibar materyallerin evetğu odaların kapılarının kategorik yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Kötü intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını hapsetmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa bile esrarı maktu ve alevleri bir süreliğine engelleme özelliği sayesinde güvenli kucak oluşturur.

Report this wiki page